30 г. танцов състав с ръководител Ивайло Георгиев

  • 02/07/2015 15:50
  • 0
На 30 май 2015 г. се състоя тържествен юбилеен концерт – 30 г. танцов състав с ръководител Ивайло Георгиев
1 2

На 30 май   в препълненият салон на читалището в гр.Роман  се състоя тържествен юбилеен концерт - 30 години танцов състав с ръководител  Ивайло Георгиев. В него взеха участие над 80 бивши и настоящи танцьори.

Началото се губи в далечната 1951 г., когато  Христо Кръстев - Къловеца  поема ръководството на танцовия състав към читалището. За известно време  ръководител е бил Връбчо   Живков, а  след това ЛашкоТоновски.  Музиканти са Иван Кирилов, Спас, Веско Лишки, а по-късно Милчо Гергов и Красимир Андров.

И така до 1985/86 година, когато по различни причини трупата се разпада, но за сметка на това през 1985г. към Центъра за работа с деца  започва работа  детско-юношески  танцов състав.

Да създадеш от искащи и неумеещи деца танцьори, да ги въведеш в истински ритмични стъпки, да ги приучиш към дисциплина и отговорност, да окрилиш любовта към танца - това е трудът на хореографа Ивайло Георгиев.  Но плодовете не закъсняват. Десетки са участниците, преминали от най-ранна ученическа възраст през  формацията. Десетки са и заслужените награди, участията в местни, областни, национални и международни събития и фестивали.